Red Dog

Jag fattar inte varför Red Dog inte är hetare än vad det är. Nästan ingen som jag pratar med känner till spelet. Inte ens folk som verkligen gillar att spela har hört talas om Red Dog vilket är så himla konstigt. Det är ett jättekul spel. Tycker man om Baccarat som de flesta gör så borde man, enligt mig, också tycka om Red Dog. Likheterna är många och det är så himla lätt att komma igång att spela spelet.

Kort om reglerna

Egentligen är det dumt att säga kort om reglerna. För det finns knappt några. Spelet är så himla okomplicerat att det inte skulle gå att vara långrandig även om man skulle vilja. Såhär är det:

Två kort kommer att delas ut. Ditt jobb är att få nästa kort mitt emellan valörerna som ligger. Om 2 och A ligger på bordet så vinner du vad du än får förutom just 2 eller A. Svårare är det om 9 och J ligger. Då är det bara vinst om du får nummer 10. Det blir dock desto större vinst eftersom det är svårare att få in en ensam tia.

Om korten som delas ut ligger precis intill varandra som exempelvis 5 och 6, så händer ingenting.

Om korten som delas ut är precis samma som 8 och 8, får man en gratischans att vinna stort genom att få en triss. Får man inte trissen händer ingenting.

Om du vinner så får du chansen att dubbla insatsen. Det är ett kul element i spelet.

Red Dog är kul för att det är så enkelt

Det var alltså allt om reglerna. Hur enkelt som helst. Jag tycker att det borde vara ett större intresse av Red Dog med tanke på hur mycket action man kan få. Om man vinner och dubblar och vinner och dubblar igen så blir det snabbt stora pengar. Det kan så klart svänga åt båda hållen. Man kan förlora riktigt snabbt vilket man får se upp med. Men det är så det är med actionspel. Hur kul som helst!